ΓΙΑΝΝΕΝΑ -ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ

2ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ

23 -24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015


ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ Είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του κεντρικού Ζαγοριου με πλακόστρωτα σοκάκια και κακοκτισμένα σπίτια σε ύψος 1060μ. Τα σπίτια ομοιόμορφα με την γκρίζα πέτρα των γύρων βράχων .Έχει μόνο 140κατ. Γραφικές εκκλησιές του Αγ. Αθανάσιου και του Αγ. Μηνά και φυσικά το Μοναστήρι της Αγ Παρασκευής το οποιο βρίσκεται  στο χείλος του γκρεμού , κρεμασμένο στην άκρη των βράχων σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του φαραγγιού του Βίκου  

ΓΙΑΝΝΕΝΑ  είναι μια πανέμορφη πόλη χτισμένη στις όχθες  της θρυλικής λίμνης .στα Γιάννενα πλανιέται ακόμη ο ήχος του Ισλάμ με το Κάστρο της πάνω στο οποίο δεσπόζει ένα τζαμί με μιναρέ .Το όνομα της το οφείλει η πόλη στη μονή   Αγ. Ιωάννου του Βαπτιστή .

ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ το νησάκι  έχει έκταση 350στρεμ. περίπου και 120 οικογένειες που ασχολούνται με το τουρισμό οι κάτοικοι έχουν εγκατασταθεί εδώ από 17ο αιώνα .Αξέχαστη  μένει η εμπειρία στον επισκέπτη που για πρώτη φορά φθάνει στο νησί ,ένας παραδοσιακός οικισμός από πέτρα και γραφικά δρομάκια.


1η  μέρα
Αναχώρηση από Αριστοτελους στις 8.30. Με ενδιάμεση στάση για καφέ στα Γρεβενα και συνεχειζουμε την διαδρομη μας για το Μονοδενδρι ένα όμορφο χωριό του Ζαγορίου θα δουμε τα γραφικά    πέτρινα γεφύρια      ,και    στο Μονοδενδι το Μοναστήρι της Αγιας Παρασκευής(1412)κτισμένο σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της χαραδρας του Βικου  γευμα ατομικα και χρόνος ελευθερος ,και συνεχειζουμε για τα Γιανεννα .  τακτοποιηση στο ξενοδοχειομας δειπνο με ζωντανη μουσική . Διανυκτέρευση .

2η μέρα  
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Ιωαννινα θα περπατήσουμε στα δρομακια του Καστρου χτισμενο σε μια μικρή χερσονησο ,προαιρετική βόλτα στο νησάκι της κυρά φροσύνης γευμα εξ ίδιων  ελευθερος  χρόνος και στη συνεχεια θα αναχωρήσουμε  για την  Βεροια για καφέ και ρεβανι και τελος περνουμε το δρομο της επιστροφης  για την πολη μας    .. 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 
  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο  
  • Πρωινό  και δειπνο
  • Τις περιηγήσεις του  προγράμματος.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης & ΦΠΑ
        
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ   75 €
ΚΑΛΟ  ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας...